Začetek

Zgodba JUPOL-a, prve zidne barve, namenjene domači uporabi, se je začela v letu 1969. Tehnični vodja tovarne, Florjan Regovec, ki je v JUB prišel leta 1955 in kasneje postal njegov direktor, se je odločil razviti barvo, ki bo cenovno dostopna, barvo, s katero bi lahko »vsak človek barval sam«, kar do takrat ni bilo tako pogosto. Pleskanje je tako postalo del našega življenja.

Ime JUPOL je na podlagi njegove proizvodne formule skovala ga. Angela Jerman, takrat računovodkinja v podjetju JUB. »Pol je JUBOFLOR-a in pol JUBOCOLOR-ja, to je JUPOL, JUB na pol«.

Osvajamo svet

JUPOL postaja prepoznaven v svetovnem merilu. Takrat ga je že bilo mogoče niansirati s sredstvom DIPI. V tem času se je začela tudi zgodba znamenitih in vsestransko uporabnih »hobokov«, plastičnih veder, ki so zamenjala salonitne sodčke.

Uspešnica

JUPOL postaja cenovno sprejemljiva in kakovostna uspešnica ter najbolj znana blagovna znamka za zidno barvo v celotni takratni Jugoslaviji.

Čakalne vrste

Čas velikih makroekonomskih sprememb je na trgu povzročil veliko povpraševanje po barvi JUPOL, ljudje so za nakup pogosto stali v dolgih vrstah.

Razvoj in robotizacija

Razpad Jugoslavije je za JUB pomenil čas krize, saj je podjetje izgubilo velik del svojega trga. Vendar pa to ni ustavilo razvoja in napredka. V tem času smo v JUB-u dobili prvo robotizirano pakirno linijo, na Češkem pa odprli prvo odvisno družbo.

Sodobno podjetje

JUPOL dosega najboljše prodajne rezultate po razpadu Jugoslavije, podjetje JUB pa medtem postane prva registrirana delniška družba v Sloveniji, ki je v večinski lasti fizičnih oseb. V tem času JUB uvede sistem vodenja kakovosti, ISO 9001.

Ekološka osveščenost

Ob 40. obletnici JUPOL-a smo pristopili k programu »Responsible care«, saj nam je skrb za zdravje, varnost in okolje izredno pomembna.

Marjetica

Na embalaži JUPOL-a se začnejo pojavljati danes tako prepoznavne marjetice. JUB beleži rekordno prodajo, ki prvič v zgodovini preseže 100.000 ton in odpre nov proizvodni obrat v Šimanovcih v Srbiji.

Barvita družina

Prvotna barva JUPOL se zaradi širitve in razvoja izdelkov preimenuje v JUPOL Classic. JUPOL družini so se kasneje pridružili še Gold, Brilliant, Latex, Citro, Strong, Block, Thermo, Bio Silicate, Amikol, Trend, Junior in ostali.

Najljubša barva

Legendarna notranja zidna barva JUPOL, ki jo pozna na milijone ljudi, praznuje 50 let. V teh letih smo je prodali toliko, da bi bila kolona kamionov z barvo dolga od Ljubljane do Monaka. S to količino bi lahko prebarvali kar 25 milijonov dvosobnih stanovanj.

JUPOL potuje. JUPOL povezuje.

Ob 50-letnici bo JUPOL obiskal 10 držav, prepotoval več kot 5.000 kilometrov, prispeval pri vsaj 100 humanitarnih projektih. S sabo na potovanju po Evropi bo nosil dobre želje in se tako kupcem zahvalil za 50 let zvestobe in zaupanja.

 • 1969
 • 1974
 • 1981
 • 1986
 • 1991
 • 1998
 • 1999
 • 2005
 • 2011
 • 2019
 • 2019